2009. szeptember 20., vasárnap

Röviden

Dávid kétoldali dongalábbal született (33 hétre). Egy hetesen már gipszekben volt. Majd fél évig tartott ez az állapot kisebb-nagyobb szünetekkel és olykor csak egy lábat érintve.
A gipsz szünetekben jártunk egyéni kádas terápiára mozgásfejlesztés céljából. Volt egy masszőrünk, akit mi nem találtunk elég eredményesnek. Megismertünk egy remek konduktort akinek az útmutatásait követve hamar behoztuk a lemaradásokat. Megjártunk néhány kórházat, beszéltünk néhány orvossal, rengeteget kutakodtunk a témában, elutasítottunk műtéteket.
Voltak ortéziseink (egy jó cipész segítségével ezen módosítottunk egy picit), Bebax szandi. Aztán igazi cipők is!:)
A megoldást pedig egy masszőr jelentette aki a saját maga által kidolgozott -és már jó néhány hasonló problémával küzdő kisgyereken sikerrel alkalmazott- technikával, módszerrel megadta a teljes élet lehetőségét a kisfiunknak anélkül, hogy műteni kellett volna.
Ezek a tények röviden.

3 megjegyzés:

  1. Rengeteget küzdöttetek!! Elismerésem. Ez a masszázs technika, ami a műtétet feleslegessé tette, ismert orvosi körökben, hogy más babánál is alkalmazhassák?

    VálaszTörlés
  2. Én ismerem és most talán sikerül még valakinek megtanítani. Az orvosokat eddig nem nagyon érdekelte, hogy mi is amit csinálunk a gyerkőc lábával. Igaz, hogy szülőből is volt aki inkább nem kért a segítségből...

    VálaszTörlés
  3. Szia, én most tévedtem ide hozzád.
    Örülök, hogy a kisfiadnak szépen rendbe hozták a lábát. Sajnos a nővérem kislánya is kétoldali dongalábbal született:( ő is gipzsben volt rögtön, sajnos több műtéten is átesett, de még mindig látszik neki elég rendesen:(
    Ha lehetne elkérném a doki számát, aki titeket kezelt. Bár a testvérem mondta, hogy ő többé nem kínoztatja a gyereket, de lehet ha nem műtétről lene szó, akkor belemenne.
    Most 8 éves a kislány, és speciális cipőt visel, de így is látszik neki. Ha meg mezítláb van, akkor nagyon csúnya, nem sok változást venni észre a születési állapothoz képest:(
    Köszönöm szépen előre is:)
    Nektek sok boldog percet sok futást és sportot kívánok:)
    puszi

    VálaszTörlés